Almás-mákos rétes:

Hozzávalók:

  • 25 dkg mirelit leveles tészta
  • 80 dkg alma
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. darált keksz
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A szobahőmérsékletű leveles tésztát 2 részre osztjuk és lisztezett gyúródeszkán fél mm vastagságúra kinyújtjuk, kb. 33x33 cm-esre.
  2. 80 dkg tisztított almát lereszelünk.
  3. Levétől kinyomkodjuk, és a 10 dkg darált mákkal valamint 10 dkg cukorral összekeverjük.
  4. Ha levet engedne az alma, akkor keverjünk hozzá 2 ek. darált kekszet.
  5. Ezzel a masszával megkenjük a 2 lapot, és egyenként szorosan feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással lekenjük.
  7. 220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet csökkentjük 180 fokra és további 10-15 percig sütjük. 

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: almás-mákos rétes, almás rétes, mákos rétes, rétes recept, rétes
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben