Diós mézes répatorta:

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál méz
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg vaj a forma kikenéséhez
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg dió
  • 15 dkg nagy szemű mazsola
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket egy keverőtálba rakjuk és robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját egy másik keverőtálban a mézzel és a cukorral 3-4 perc alatt sűrűre keverjük.
  3. A puha vajat hozzáadjuk, további 1-2 perc alatt simára keverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt az egészet összeforgatjuk.
  5. A megmosott sárgarépát egy nagyobb tálba lereszeljük (a reszelő kislyukú oldalán).
  6. A diót apróra vágjuk, egy kis serpenyőben megpirítjuk.
  7. A lereszelt sárgarépát enyhén kinyomkodjuk, a dióval és a mazsolával együtt hozzáadjuk az előző masszához.
  8. Végül a habbá vert fehérjét lazán a masszába forgatjuk.
  9. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a répás diós keveréket belesimítjuk.
  10. Előmelegített sütőben 170 fokon (légkeveréses) sütjük kb. 1 óra alatt
  11. Tűpróbával ellenőrizzük, ha nem ragad rá a ragacsos massza, akkor átsült. A tortaformában hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók:

Ezeket a fűszereket lehet helyettesíteni mézeskalács sütemény fűszerkeverékével (2 csapott kávéskanál).

Elkészítés:

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Márti

 

Cimkék: répatorta, répatorta recept, diós mézes répatorta
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben