Házi vajas kifli:

Hozzávalók:

  • 30dkg finomliszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2dl tej (ebből fél dl a kenéshez)
  • 1tk cukor
  • 1kk
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

  1. 1,5 dkg élesztőt 1,5 dl langyos tejben, 1 tk cukorral felfuttatunk.
  2. 30 dkg finomliszthez adjuk a sót, 1 ek. vajat és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Dagasztjuk, majd bő fél órát kelesztjük.
  4. Kör alakúra kinyújtjuk, majd 8 körcikkre vágjuk.
  5. 10 perc pihentetés után egyesével tovább nyújtjuk, majd olvasztott vajjal lekenjük, és feltekerjük.
  6. További fél órát kelesztjük, majd 1 ek vaj és a fél dl tej elegyével megkenjük a tetejét.
  7. Tepsire téve hideg sütőbe tesszük, és 170-180 fokra állítjuk.
  8. Kb 20-25 percig sütjük, majd a tetejüket a maradékkal lekenjük még egyszer.
  9. További 5 percig sütjük.
 
 
Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: kifli, vajas kifli, házi kifli
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben