Ízes bukta:

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg k.cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg sütésálló lekvár
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. 1 dl langyos tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk a 2,5 dkg élesztőt.
  2. 3 tojás sárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, és 2 dl tejjel.
  3. 50 dkg liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejes keveréket és egy csipet sót, majd hólyagosra dolgozzuk.
  4. 6 dkg olvasztott margarint beledolgozunk a tésztába. Kb. egy óra alatt letakarva duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett gyúródeszkán kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  6. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk éles késsel, vagy pizzavágóval.
  7. Gyümölcsízt rakunk a közepébe, és feltekerjük.
  8. Hajtással alulra fordítva, ujjnyi helyet hagyva egymás mellé tesszük a buktákat. Letakarva fél órát pihentetjük.
  9. Olvasztott margarinnal lekenjük a tetejüket.
  10. 175 fokon negyed óra alatt készre sütjük.
  11. Sütőből kivéve fél dl forró tejjel megspricceljük. Porcukorral meghintve langyosan tálaljuk.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: ízes bukta, ízes bukta recept, bukta, bukta recept, lekváros bukta, lekváros bukta recept
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben