Macitorta gesztenyekrémmel:

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 12 ek cukor
  • 16 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 75 dkg marcipán
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl rum vagy 2 kk tumaroma
  • ételszínezők
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. 12 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
  2. 12 tojás sárgáját 12 ek cukorral habosra keverünk.
  3. Hozzászitálunk 12 púpos ek lisztet és 1 cs sütőport, ezzel jól elkeverjük.
  4. A kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortafromába töltjük a felét, és 160 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük. A másik tortalapot is elkészítjük.
  6. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágjuk.
  7. 2 dl tejben 4 ek liszttel, 1 cs vaniliás cukorral ekészítjük a besamelt, majd kihűtjük.
  8. 10 dkg puha margarint 2 dkg porcukorral kihabosítunk.
  9. Hozzákeverjük a 25 dkg puha gesztenyemasszát és a 0,5 dl rumot (vagy 2 kk rumaromát).
  10. Ha a besamel kihűlt, összedolgozzuk a gesztenyés krémmel.
  11. A lapokat egymásra helyezve megtöltjük a gesztenyés krémmel.
  12. 15 dkg margarint 30 dkg porcukorral habosra keverünk.
  13. A torta oldalát és telejét ezzel a vajkrémmel bekenjük.
  14. Az ételszínezőkkel előre beszínezett marcipánmasszát porcukorral meghintett gyúródeszkán 3 mm vastagaságúra kinyújtjuk. A formákat kiszabjuk. A tortát beborítjuk a marcipánnal, majd vizes ecset segítségével hozzáragasztjuk a különböző formákat. Tetszés szerint cukorgyöngyökkel díszíthetjük.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: Macitorta gesztenyekrémmel, marcipán bevonatos torta, gesztenyés torta, szülinapi torta, gyerek torta
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben