Spenótos pite:

Hozzávalók:

  • 2 csomag 27 dkg-os friss vajas leveles tészta
  • 4 db tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 25 dkg tisztított spenót
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 csipet őrölt bors
  • ½ kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál olaj a forma kikenéséhez
  • ½ kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. Egy literes edényben vizet forralunk (egy csipet szódabikarbónával, ettől marad szép zöld a spenót).
  2. A tisztított spenótot beledobjuk a forrásban lévő vízbe, egy perc főzés után leszűrjük, lecsepegtetjük, levétől kinyomkodjuk.
  3. A piteformát kiolajozzuk.
  4. Az egyik tésztalappal kibéleljük a sütőtálat.
  5. A kilógó tésztaszéleket körbe leszedjük.
  6. A fetasajtot villával áttörjük, egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és egyesével a 3 db tojást.
  7. Robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a borsot, a szerecsendiót és a végén óvatosan beleforgatjuk a spenótot.
  8. A tölteléket az előkészített formába öntjük.
  9. A második adag tésztával lefedjük a tálat, a széleit ujjunkkal a másik tésztához nyomkodjuk.
  10. A pite tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
  11. Egy egész tojást felverünk, és vékonyan megkenjük a tészta tetejét.
  12. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük (a feta sajtot célszerű beáztatni, hogy ne legyen sós a massza).

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Márti

Cimkék: spenótos pite, pite, pite recept, tojásos pite, leveles tészta, spenótos pite recept
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben