Fonott kuglóf
Korábban ódzkodtam az élesztővel készült ételek elkészítésétől, mivel azelőtt nem is használtam. Aztán elkezdtem keresni ilyen recepteket, és csinálgattam. Nem mondom, hogy elsőre sikerült minden úgy, ahogy elképzeltem. Az élesztővel okosan kell bánni, mára már megtanultam, és sokszor készítek kelt tésztákat. Mivel hagyni kell kelni, ez idő alatt tudok mást is csinálni, nem kell az egész folyamatot egyben elvégezni. Az ilyen recepteket különösen kedvelem, így kisgyermekes anyukaként. A mai receptem is kelt tésztából készült, a neve: fonott kuglóf.
Cifra kuglóf – az otthon édes illata
Gyakran járunk pékségbe, és rengeteg finomsággal találkozhatunk ott. Ilyenkor nem csak szendvicsnek valót veszünk, hanem olyat is, ami mellé jól esik egy bögre tej, vagy kakaó. Éppen ezért szeretjük a kalácsot, kuglófot. Már sokadszorra vettem „bolti” kuglófot, mikor úgy döntöttem, hogy én is megpróbálkozok vele otthon. Más jellegű lett a tésztája, de az íze, hát olyan felfalni de jó!