Birsalmasajt, a téli ünnepek kísérője
Még csak ősz van, de nemsokára beköszönt a tél, és jönnek az ünnepek. Szó szerint olyankor az emberek el vannak havazva, mert a nagy karácsonyi ajándékvásárlás, és az ünnepre való készülődés mindenkiből kiveszi az energiát, és az időnkkel is jobban kell gazdálkodni. Mindenhol szokás, hogy ünnepnapokon meglátogatjuk a rokonokat, és megkínáljuk őket mindenféle finomsággal, amit lehet, hogy épp csak szentestét megelőző napon sütöttünk, mert annyira kifutottunk az időből. Saját tapasztalatból mondom, és nem szeretném, ha idén is ez várna rám, így hát előre gondolkodtam. Kitaláltam, hogy ha elfogy a süti, akkor sem esek pánikba, mert előveszem a spájzból az ősszel elrakott édes finomságot. Ez pedig nem más, mint a birsalmasajt.