Marcipános feketeerdő torta:

Hozzávalók:

  • 15db tojás
  • 15 ek. liszt (22,5dkg)
  • 15 ek. cukor (30dkg)
  • 5kk. sütőpor (1cs)
  • 12,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 üveg bontott meggy (60-70dkg)
  • 8dl meggylé
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 7,5ek cukor (15dkg)
  • 2 kk fahéj
  • 1 citrom
  • 0,5dl rum
  • 1 tojás + 2 sárgája
  • 7,5 ek cukor (15 dkg)
  • 4,5 ek cukrozatlan kakaópor (8-9 dkg)
  • 6 púpos ek liszt (12 dkg)
  • 7 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 70dkg marcipán
  • 30dkg porcukor
  • 15dkg margarin
  • cukorvirág

Elkészítés:

  1. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.
  2. 3 tojás sárgáját 3ek cukorral fehéredésig keverünk, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet és a 2,5dkg kakaóport. Jól elkeverjük.
  3. A masszába laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot, vigyázva nehogy összetörjön.
  4. Vajazott lisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 °C-on kb negyed óra alatt megsütjük.
  5. Sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ilyen módon elkészítjük az 5 db piskótalapot.
  6. A meggykrémhez a meggylét a 3cs pudingporral, 15dkg cukorral elkeverjük és elkezdjük főzni, közben 0,5dl rummal, 2-3tk citromlével és 1kk fahéjjal ízesítjük.
  7. Mikor elkészült és meghűlt, belekeverjük a kimagozott meggyet.
  8. A csoki krémhez az egész tojást és a 2 sárgáját 15dkg cukorral habosra keverjük. 
  9. Hozzáadunk 8dkg kakaóport és 12dkg lisztet úgy, hogy közben 2dl tejjel lazítjuk az állagát.
  10. 5dl tejet felforralunk, és a csokis masszát folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
  11. 30dkg margarint 30dkg porcukorral habosra keverünk, és a meghűlt csoki krémmel összekeverjük.
  12. Egy tortatálra egy piskótalapot teszünk és megkenjük a csokikrém felével.
  13. A csokikrém tetejére tortalapot helyezünk és fél adag meggykrémmel megkenjük.
  14. Megismételjük a 2 kenési folyamatot és végül egy tortalappal zárjuk le a tortát. Hűtőben szilárdítjuk 1-2 órát.
  15. 30dkg porcukrot 15 dkg margarinnal habosra keverünk.
  16. A tortát bekenjük a vajkrémmel és tovább hűtjük.
  17. A marcipánt kezünkkel átdolgozzuk és porcukorral meghintett gyúródeszkán 3mm vastagságúra kinyújtjuk.
  18. Sodrófára feltekerjük a marcipánt, és erről leengedve befedjük vele a tortát.
  19. Kiszúróformával díszeket formálhatunk, vagy cukorvirággal is díszíthetjük, melyeket kevés víz használatával ragasztunk rá a marcipánra.

Hozzávalók:

5db 3tojásos piskótalap készítéséhez:

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: torta, sütemény, süti, feketeerdő torta, csokikrémes torta, meggyes torta, marcipán torta, marcipán
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben