Zöldbabfőzelék tésztába göngyölt virslivel:

Hetente legalább egyszer főzeléket készítek ebédre, mivel kislányom nagyon szereti. Gondoltam, most valamivel feldobom, ne mindig a hagyományos feltétekkel készítsem. Általában a fagyasztóban tartok egy adag leveles tésztát, és most épp jól jött. Kiolvasztottam és már használhattam is. Virsliket tekertem bele, a virsli pedig legjobban a zöldbabhoz illik feltétként, így zöldbabfőzeléket főztem és leveles tésztába göngyölt virslit sütöttem mellé. Hát igazán finom, mutatós ebédünk volt aznap, ami a kislányomnak is nagyon ízlett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 5 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg leveles tészta
  • 4 db virsli
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. Az olajon megfuttatjuk a lereszelt hagymákat.
  2. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a zöldbabot, az aprított petrezselymet, majd fedő alatt pár percig pároljuk.
  3. Megsózzuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
  4. Tejfölben simára elkevert liszttel behabarjuk.
  5. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, belefektetjük a virslit, és a rövidebb oldala mentén ráhajtjuk a virslire úgy, hogy továbblógjon a virsliről.
  6. A tovább lógott résznél és a virsli két végénél megnyomkodjuk a tésztát, majd ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk a virslit, és egymásra hajtogatjuk. Egyesével tekerjük be a virsliket.
  7. Lekenjük egy tojással és 180-190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: zöldbabfőzelék, leveles tésztában sült virsli
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook