Daragaluska leves
A tévében gyakran szem elé került az a reklám, melyben gyorsan elkészíthető óriás daragaluskás levest mutattak be. Lányaim kérleltek, hogy vegyünk olyan levest, de én lebeszéltem őket róla, inkább megleptem őket egyik nap egy egész fazéknyi óriás daragaluskás levessel. Volt nagy öröm, és a szájak se maradtak éhesen, telis tele tettem finom zöldségekkel, és nagyon gusztusosra sikerültek a gombócok. Azóta már sok alkalommal készítettem ilyen leveseket, most szeretném megosztani receptemet másokkal is.
Daragaluska hozzávalók:
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 10 dkg borsó
- 1 fej karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 7 dkg búzadara
- 1 tojás
- 2 tk. só
- 1 tk. ételízesítő
- fél kk. sütőpor
- 1 ek. olaj
Daragaluska elkészítésének lépései:
- Az zöldségeket megtisztítjuk, és felszeleteljük.
- Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek. olajon megfuttatjuk, és azonnal hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, valamint a 10 dkg borsót.
- Ízesítjük 2 tk. sóval és 1 tk. ételízesítővel, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
- 1 felvert tojáshoz 7 dkg búzadarát és 1 csipet sót, ½ kk. sütőport adunk, majd elkeverjük.
- Állni hagyjuk, hogy dagadjon a búzadara.
- Ha a zöldségek majdnem megfőttek, 2 kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe.
- Addig főzzük, míg feljönnek a leves tetejére, majd lefedjük, és lezárjuk a tüzet, és rövid ideig hagyjuk, hogy dagadjanak.
Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi
Cimkék:daragaluska leves, daragaluska leves recept, daragaluska, daragaluska recept, grízgombóc, grízgombóc recept, zöldségleves, zöldségleves recept