Gundel palacsinta
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 1 dl tejszín
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg durvára darált dió
- 2 ek mazsola
- 4 ek. rum
- 5 ek. porcukor
- 3 dkg margarin
- 4 dkg kristálycukor
- 2 tk tej
- ½ ek. kakaópor
- 1 ek. csoki ízű pudingpor
Elkészítés:
- 4 ek. rumba beáztatunk 2 ek. mazsolát.
- 1 dl tejszínt felmelegítünk (nem forraljuk!).
- Belekeverünk 20 dkg diót.
- Ízesítjük 5 ek. porcukorral.
- Hozzáadjuk a rumos mazsolát, és a levet, jól összekeverjük.
- A mázhoz gőz fölött felolvasztunk 3 dkg maragarint.
- Hozzákeverünk 4 dkg kristálycukrot és 2 tk. tejet.
- Ha felolvadt, hozzákeverünk ½ ek. kakaóport.
- Végül hozzákeverünk 1 ek. csokoládé ízű pudingport.
- A palacsintákat megtöltjük a diótöltelékkel, négybe hajtjuk és csokiszósszal díszítjük.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 0,5 liter tej
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- Olaj
Elkészítés:
1. Egy keverőtálba beleteszünk 2 egész tojást és 2 csomag vaníliás cukrot, majd robotgéppel habosra keverjük.
2. Fokozatosan hozzátéve a lisztet, a tejet és az ásványvizet csomómentessé keverjük. Túl sűrű massza esetén több ásványvíz hozzáadása szükséges.
3. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és felforrósítjuk.
4. Merőkanállal egyenletes elosztású adagokat öntünk a palacsintasütőbe, majd mindkét oldalát készre sütjük. Minden palacsinta sütése előtt minimális (fél kávéskanálnyi) olajat ajánlott a serpenyőbe tenni, valamint tartsuk mindig forrón a serpenyőt.
Az elkészítéshez sok sikert kván: Tündi és Márti
Cimkék:gundel palacsinta, palacsinta recept, palacsinta