Hepe-hupás sütemény
Egy szép őszi szombaton kirándulni mentünk a gyerekekkel a közeli erdős részbe. Vittünk magunkkal kosárkákat is, hogy abba gyűjtsünk gesztenyét. Az erdei ösvény végül kivitt minket egy tisztásra, ahol szép mezei virágokat is szedhettünk, a színesebbnél színesebb falevelek mellé, amiket útközben szedegettek fel a lányok. Elfáradtak, így leültünk, hogy pihenjünk, és megettük a szendvicseinket is. Hazafelé más útvonalon mentünk, mely elég göröngyös volt, tele volt emelkedővel, és lankás résszel. Mondta is az ovis kislányom, hogy „Anya legközelebb ne ezen a hepe-hupás úton menjünk, mert nagyon elfáradtam.” Otthon, miközben elpakoltam az útra vitt holmikat, eszembe jutott egy hepe-hupa néven ismert süti, és gondoltam megsütöm, biztosan nagyon fognak örülni a lányok egy ilyen fárasztó túra után.
Hozzávalók:
- 36 dkg cukor
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 3 ek kakaó
- 8 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
Elkészítés:
- 2 cs. vaníliás pudingporhoz adunk 6 dkg cukrot és 8 dl tejjel elkeverve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- 4 tojást 30 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk.
- Hozzáadunk 1,5 dl olajat és 1,5 dl vizet és elkeverjük.
- Elkeverünk benne 3 ek kakaóport, 1 cs sütőport és 30 dkg lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük a masszát.
- Tetejére kis kupacokat rakunk a pudingból.
- 170 fokon légkeveréses sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi
Cimkék:hepe-hupa, pudingos kevert sütemény, egyszerű és mutatós, kráter szelet