Kakaós kalács recept
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
3 tojás
3 ek olaj
3 cs vaníliás cukor
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
4 ek kakaópor
Hozzávalók a lekenéshez:
1 egész tojás
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk az olajat, a tojásokat, a tejet, a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Robotgéppel bedagasztjuk, majd kézzel is átdolgozzuk.
Letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet. Ehhez egy lábasban felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, felolvasztjuk benne, majd végül a kakaóport is belekeverjük.
A krémet 3 egyenlő részre osztjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 3 egyenlő részre vágjuk.
Egyenként kisodorjuk, és megkenjük a krémmel a tésztákat.
Feltekerjük majd megfonjuk azokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük.
Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Cimkék:kakaós kalács recept, kakaós kalács videó recept