Kislányom darazsas tésztája
Nyáron az egyik tésztagyártó nyereményjátékot hirdetett ki. Különböző kiszerelésű tészták különböző pontot értek. A pontok garantált nyereményekre voltak beválthatók. Korábbi vásárlások alkalmával mindig más és más tésztagyártótól vettük a tésztákat. Most viszont ügyeltünk arra, hogy egy gyártótól vegyük, hogy minél hamarabb összegyűljenek a pontok, emellett egyszerre többfélét is választottunk, például: tarhonyát, orsótésztát, spagettit és szélesmetéltet. Lassacskán összegyűltek a pontok. Egyik nap épp a szélesmetélt akadt a kezembe, ebből akartam ebédet főzni. Kislányaim kint játszottak az udvaron, megkérdeztem, hogy ma milyen tészta legyen. Mire megkaptam a választ, hogy darazsas tészta. Hát így ettünk aznap darás vagy más néven grízes tésztát.
Hozzávalók:
- 25 dkg szélesmetélt tészta
- 10 dkg búzadara
- 1,5 dl víz
- pici só
- 1 ek olaj
- lekvár vagy porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
- Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát.
- Felhevített olajon a darát világosra pirítjuk.
- Tűzről levéve 1,5 dl hideg vízzel felöntjük a darát és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a leszűrt tésztát és alaposan összeforgatjuk.
Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi
Cimkék:darás tészta, grízes tészta