Piskótatekercs lánybúcsúra
Egy szép tavaszi hétvégén hivatalos voltam egy lánybúcsúra. Az egyik közeli rokon barátnője szervezte az összejövetelt. Családias légkörben telt, késő délutánba nyúló beszélgetésekkel. A lány, aki szervezte, megkérte a résztvevőket, hogy arra a pár órára hozzanak süteményeket, italokat. Tudtam, hogy az egyik leányzó laktózérzékeny, ezért olyan süteményt akartam vinni, amit ő is nyugodtan ehet. Régi idők nagy kedvencét hívtam elő a nagymamám receptgyűjteményéből. Így sütöttem meg a lekváros piskótatekercset.
Elkészítés:
- A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük.
- A 4 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a 10ek vizet.
- Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd tovább keverjük.
- A masszába beleforgatjuk a kemény habot.
- Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öltjük.
- Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 160 °C-on 12 perc alatt megsütjük.
- Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és még melegen konyharuha segítségével feltekerjük, és kihűtjük.
- Sárgabaracklekvárral megkenjük és feltekerjük.
- Pár óra pihentetés után porcukorral meghintve, ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10ek. hideg víz
- 9ek. cukor
- 9 púpos ek. liszt
- fél cs. sütőpor
- baracklekvár
Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi
Cimkék:ekváros piskótatekercs, piksótatekercs, piskótatekercs recept