Sertés dagadó gombás töltelékkel
Hozzávalók:
80 dkg sertés dagadó
2 db zsemle
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
3 dkg zsír
20 dkg gomba
1 db csemege uborka
1½ kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt bors
½ db marinált pirospaprika
Elkészítés:
1. A dagadót, amikor vásároljuk, megkérjük a hentest, hogy szúrja fel, így könnyebb dolgunk
lesz a hús megtöltésénél.
2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, megsózzuk mindkét oldalát.
3. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
4. Serpenyőben 1 evőkanál zsíron megpirítjuk egy csipet só hozzáadásával (5 percig).
5. Egy tálban beáztatjuk a 2 db, zsemlét majd kinyomkodjuk.
6. Az uborkát és a paprikát apró kockákra vágjuk, a tojásokat felverjük, ezeket mind hozzáadjuk
a gombához, borsozzuk, fakanállal alaposan összedolgozzuk.
7. Ezzel a masszával megtöltjük a húst, és nyitott végét össze varrjuk.
8. Egy mélyebb tepsibe rakjuk, kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefóliázzuk, sütőbe rakjuk, 180-200
fokon kb 1,5óráig sütjük.
9.Kivesszük a sütőből, a fóliát levesszük róla, ha szükséges még egy
pici vizet öntünk alá. Visszatesszük a sütőbe kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
10. A töltött dagadót 15 perc pihentetés után vágjuk csak fel.
Az elkészítéshez sok sikert kíván: Márti
Cimkék:Sertés dagadó gombás töltelékkel, Sertés dagadó recept gombás töltelékkel, Sertés dagadó, Gombás töltelék