Almás táska:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 dl tej
  • 1 kg alma
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 kk. fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 ek. darált keksz

Elkészítés:

  1. 15 dkg margarint, 2 tojással, 10 dkg cukorral habosra keverünk.
  2. Hozzáadunk 1 cs. sütőport, 1 citrom reszelt héját, 50 dkg lisztet és elkezdjük összedolgozni, közben tejjel lazítjuk az állagát.
  3. Ha sima cipóvá gyúrtuk, akkor lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. Az 1kg reszelt almát összekeverjük 15 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és állni hagyjuk.
  5. 8-10 cm-es körökre szaggatjuk a tésztát.
  6. Az almát levétől kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással, 2 kk. fahéjjal, és 2 ek. darált keksszel.
  7. A körökre halmozunk az almából, és félbehajtjuk, széleit jól lenyomkodjuk.
  8. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
  9. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 180 fokon úgy fél órát sütjük.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: almás táska, almás sütemény, almás hasé, táska recept, almás táska recept
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben