Bakonyi gombás szelet:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 tasak bakonyi gombás szelet fűszerkeverék
  • liszt
  • olaj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

  1. 1 kg szeletelt kiklopfolt csirkemellet befűszerezünk a bakonyi gombás fűszerkeverékkel, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk.
  3. Forró olajban mindkét oldalukat elősütjük.
  4. A visszamaradt kb. 1,5 dl olajban megfonnyasztunk 1 fej kockára vágott vöröshagymát.
  5. 1 ek. fűszersóval ízesítjük.
  6. Hozzáadunk 50 dkg tisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, majd rövid ideig pároljuk.
  7. Visszarakjuk a hússzeleteket, felöntjük 6-7 dl vízzel, és puhára főzzük.
  8. 3 dl tejfölben elkevert 2 ek. liszttel besűrítjük, és felforraljuk. Galuskával vagy rizs körettel tálaljuk.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: bakonyi gombás szelet, gombás csirkemell, gombás hús, bakonyi szelet, bakonyi szelet recept, bakonyi gombás hús recept
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben