Derelye:

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1-1,5 dl víz
  • pici só
  • sütésálló lekvár
  • 2 ek. olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 ek. cukor

Elkészítés:

  1. 40 dkg lisztet 2 tojással, 1-1,5 dl vízzel és sóval cipóvá összedolgozunk.
  2. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
  3. Az egyik felébe kb. 4x4 cm-es részekbe 1 kiskanálnyi lekvárt teszünk.
  4. A tészta másik felét benedvesítjük és ráhajtjuk a lekváros részre.
  5. A közöket lenyomkodjuk, és derelyevágóval elvágjuk.
  6. Forró, sós vízben kb. 5-10 perc alatt kifőzzük.
  7. Az előzőleg 2 ek. olajon lepirított, és kihűtött zsemlemorzsába 5 ek. cukrot keverünk.
  8. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett derelyéket.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: derelye, derelye recept, barátfüle, barátfüle recept
A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
1. Hunor: (2013.04.14. 20:54)
nagyon finom
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben