Eszterházy torta:

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 40 dkg k cukor
  • 43 dkg darált dió
  • 2 dkg finomliszt
  • 1 dkg zselatin por
  • 2.5 dl tej
  • 1 cs. van. cukor
  • 37 dkg margarin
  • 0.5 dl konyak (elhagyható)
  • 1 dl tejszínhab
  • fél csomag habfixáló
  • 1 ek porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  1. 10 tojásfehérjét kemény habbá verünk úgy, hogy a vége felé 33 dkg cukrot keverünk hozzá.
  2. Beleforgatunk 33 dkg darált diót és 2 dkg lisztet.
  3. Egy kb 26 cm-es átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt rakunk, és 1/5-ödnyi masszát öntünk bele (kb 17-18 dkg)
  4. 200 °c fokon hőlégkeveréssel kb 7-8 perc alatt megsütjük. A további 4 lapot is hasonlóan megsütjük.
  5. A krémhez 1 dkg zselatinport fél dl vízben megduzzasztunk.
  6. 2,5 dl tejet 1 cs vaniliás cukorral felforralunk.
  7. A forrásban lévő tejben 5 tojássárgáját elkeverünk, és ízesítjük 12 dkg cukorral.
  8. Ha felforrt, belekeverjük a megduzzasztott zselatint, és kihűtjük a masszát.
  9. Ha kihűlt, akkor 30dkg margarint keverünk bele.
  10. 5 dkg darált diót keverünk a masszához.
  11. A lapokat megspricceljük konyakkal (elhagyható) és megkenjük a krém egy részével, majd lapot helyezünk rá, így ismételjük az ötödik lapig. A tetejére már nem kenünk, viszont a tortát körbe bekenjük.
  12. Gőz fölött felolvasztunk 10 dkg fehér csokoládét 5 dkg margarinnal és 2 ek tejjel elkeverjük.
  13. Gőz fölött 3 dkg étcsokoládét felolvasztunk 2 dkg margrainnal és 1 ek tejjel.
  14. Ha mindkettő bevonó forró, akkor kezdünk hozzá a díszítéshez. A fehércsokoládét elterítjük a torta tetején. Gyorsan kell dolgozni mert hamar megszilárdul. Papírtölcsérbe töltjük az étbevonót, és koncentrikus körökkel díszítjük a torta tetejét. Egy kés fokával vagy hústűvel egyszer befelé, egyszer kifelé húzzuk a vonalakat, így megkapjuk a jellegzetes mintát.
  15. Kb 5 dkg darlált dióval megszórjuk a torta oldalát.
  16. 1 dl habtejszínt 1 ek porcukorral felverünk fél csomag habfixáló hozzáadásával.
  17. Díszítjük a tortát a habtejszínnel.

Eszterházy torta

Elkészítés

Eszterházy torta

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: Eszterházy torta recept, Eszterházy torta, Eszterházy torta hozzávalók, Eszterházy torta elkészítése, Eszterházy torta diszítése, torta, torta recept
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben