Kovászos uborka:

Hozzávalók:

  • 2 kg uborka
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 ek
  • 3 ek ecet
  • 2-2,5 l víz

Elkészítés:

  1. 2-3 váltott vízben megmossuk az uborkákat.
  2. 3-4 hosszanti vágással beirdaljuk.
  3. Egy nagy üvegbe tesszük az uborkákat szorosan egymás mellé.
  4. 4-5 gerezd fokhagymát közéjük nyomunk, tetejére kaprot rakunk.
  5. Fél liter meleg vízben feloldunk 3 ek sót és 3 ek ecetet.
  6. Ráöntjük az uborkákra és még kb 2 liter vízzel felöntjük, hogy tele legyen.
  7. Tállal lefedjük, és napra téve 3-4 napig érleljük.

Végre itt a jó idő, és érnek az uborkák. Aki szereti, és nem rest kivárni, míg érlelődik, annak ajánlom az uborka kovászolását. Egyszerűen elkszíthető, csak kis türelem és sok napsütés kell hozzá, hogy igazán finom legyen.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: kovászos uborka, kovászos uborka recept
A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
4. Tündi (SegítünkFőzni.hu): (2013.07.13. 21:21)
Mi az elkészítés egyik lehetséges módját mutattuk be, természetesen több elkészítési mód is létezik mint minden receptnél.
3. Mária: (2013.07.10. 23:36)
Ne cifrázzátok.
Kovászos,az általában KENYÉR darabbal készül! Tavaly olvastam a krumplis lehetőséget,de ki nem próbáltam! 4 ek.NaCl!!!!!ugye,langyos vízben feloldva,Alulra szálas kapor 2,5 kg nem is túl apró ubit rakhatsz szép sorban 1 5 L.es dunsztos üvegbe.Tetejére a kenyér csücskét,ráöntöd a sós vizet,felpótolod langyos vízzel,kirakod a nem tűző napra!!!!!3 napig hagyd ahova raktad,szedd ki a kenyeret,ha kell szűrd le,pótold a vizet,tedd a hűtőbe és beosztva fogyasztható a 4.nap reggelétől.A levet is nyugodtan fogyaszthatjátok!!!!
2. Patakiné Gácsi Katalin: (2013.07.02. 21:18)
2 és fél kiló apró uborka kell egy 5 literes nagy beföttes üveghez.Az üveg aljára teszek egy csokor kaprot/a száras kapor jó hozzá/ belerakom szép sorban a megmosott és ellenkező irányban bevágott uborkákat.Feltöltöm melegvizzel,beleteszek 3 evőkanál sót,majd a tetejére egy vastagabb kenyérszeletet.Ha nagyon meleg van akkor 2 nap után leszűröm ,én le szoktam hidegvizzel öbliteni,majd visszaöntöm rá a levét.Be a hűtőbe és a teljes érése ott fejeződik be.Nagyon finom ropogós marad akár 2 hétig is.
1. Patakiné Gácsi Katalin: (2013.07.02. 21:09)
Én egy egyszerűbb változatot tudok,ami évek óta bevált!
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben