Sárgabarack lekvár:

Hozzávalók:

  • 4 kg sárgabarack
  • 3 csomag 3:1-hez zselésítőszer
  • 1 kg cukor

Elkészítés:

  1. A sárgabarackokat lobogó vízzel leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk.
  2. Lehúzzuk a héját és kimagozzuk.
  3. Fazékba öntjük és összeturmixoljuk.
  4. Hozzáadjuk a zselésítőszert és elkeverjük.
  5. Állandó keverés mellett felforraljuk.
  6. Hozzáadunk 700-1000 g cukrot, ízlés szerint, és felforraljuk.
  7. Az előre alaposan elmosott és szárazra törölt üvegekbe merjük, lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket.

Az elkészítéshez sok sikert kíván: Tündi

Cimkék: sárgabarack lekvár, lekvár, lekvár recept
A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
1. idős Seleja Györgyné: (2013.07.12. 00:27)
Ezzel a módszerrel raktam el a meggylekvárt is és nagyon finom lett. Nem kell dunsztba rakni, kerülgetni, hanem visszafordítani az üveget, hagyni kihűlni és mehet a spájzba a helyére.
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
DVD megrendelés | Rendelési feltételek | Kapcsolatfelvétel | Facebook
Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben