Virslis falatkák
Virslis falatkák videó recept:
Hozzávalók :
• 2 dl langyos víz
• 25 g friss élesztő
• 500 g liszt + a nyújtáshoz
• 1 kk só
• 50 g olvasztott vaj
• 150 g natúr joghurt
• 12 db virsli
• 300 g camambert sajt (natúr, kerek)
• 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
1. A liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, langyos vizet, joghurtot, a vajat. Dagasszuk a tésztát 8-10 percig, majd konyharuhával letakarva kelesszük szobahőmérsékleten a duplájára.
2. Lisztezett felületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd minden darabot virsli hosszúságúra nyújtunk. Tekerjünk mindegyikbe 1-1 virslit, vágjuk a rudakat 5-6 szeletbe.
3. A sajt felső részéről a keményebb penészes részt vágjuk le. Kibélelünk egy nagyobb tepsit sütőpapírral, a közepébe tesszük a sajtot, helyezzük köré a virslikarikás tésztákat. A tojást megsózzuk és megkenjük a tésztás részeket. Kelesszük 30 percet, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt 220 fokon készre sütjük.
Cimkék:virslis falatkák