Gesztenyés fatörzs
Karácsonykor oly' sok helyen jártunk, és különféle karácsonyfákat láttunk. Mindegyik szép volt, szerettem pár percig csak nézni azokat, így ismét gyereknek érezhettem magamat, akit elbűvölnek a fények és a csillogó díszek. De a varázslat nem tartott sokáig, mert kislányaim ott termettek, és hívtak játszani. Pár nap elteltével születésnapra mentünk vendégségbe, ahova ismét süteményt szerettem volna vinni, és valami újjal előrukkolni. Mivel a karácsonyfák megihlettek, ezért meg is volt az ötlet, gesztenyés fatörzset készítettem.
Káposztasaláta
Sokféle savanyúsághoz hozzájuthatunk a boltokból vásárolva, de egy igazi házi savanyúságnál nincs jobb. Ilyenkor télen gyakran készítek káposztasalátát annak ellenére, hogy nyár végén tettem el üvegekbe vegyes savanyúságot. Ezt a fajtát viszont akár önmagában is fel tudja falni a család, és a gyerekeim is imádják. A titka pedig az édeskés ízében rejlik. Könnyű elkészíteni, és hetekig eláll, sőt igazán jó íze a 3. nap után lesz, mikorra a káposzta átveszi a lé ízét.
Újévi lencsefőzelék
Az újévet megünnepelve számos hagyományos étel közül válogathatunk. Alapanyagként ide soroljuk a lencsét is, mint a gazdagság szimbólumát. Sokféle étel készíthető ebből a hüvelyesek családjába tartozó zöldségből,mely vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik.